070 PE
February, 2007, 6:07 pm
Filed under: 02 Large | Tags: , ,

Reforma d’un edifici entre mitgeres a Cardona

L’intervenció preten donar fi a un projecte incomplert des de 1941 quan en aquesta parcel.la es va començar l’obra d’un habitatge unifamiliar el qual no es va concloure. Ara el projecte repren la feina recollint l’estat actual de l’edificació, per treure-hi el maxim profit potenciant les parts més preciades com son les parets de pedra local les encabellades de la coberta i en general tot l’espai interior.

L’habitatge es desenvolupa en tot el seu programa en planta primera a excepció del garatge que es troba en planta baixa i de l’altell que serveix per obrir l’habitatge al jardí posterior,  ja que el desnivell del terreny fa possible connectar aquest pis amb el jardí mitjançant una passera. La composició de la façana principal segueix els criteris del projecte original de l’any 1941 i el disseny de les noves obertures manté la simplicitat formal dels forats , la seves proporcions rectangulars i verticals i la simetria del conjunt.

superfície construïda: 321,52 m2
data execució: 07.2005 – 02.2007
constructor: Construccions El Cim S.L.
aparellador: R. Mora Sala
càlcul estructura: Essaquatre arquitectes S.L.

Advertisements
Comments Off on 070 PE


080 PPE
September, 2005, 11:11 am
Filed under: 01 Small | Tags: , ,

Bar-Restaurant a Cardona

(Obra seleccionat per la bienal d’arquitectura 4a BACC 2006)

Amb la idea de donar la màxima sensació d’amplitud i tranquil·litat a un local amb la problemàtica d’ésser llarg i estret, es va decidir:

Crear una bossa d’estar a l’entrada convivint amb el carrer mitjançant un tancament de façana el més transparent possible, desplaçar la barra cap a darrera i fer-ho de  manera fluida creant una successió orgànica i suau entre els diferents usos,  i utilitzar  materials naturals; fusta massissa d’Iroko en revestiments i mobiliari, marbre blanc en barres i bancs, teixits de pell i coto per coixins i cortines, i una il·luminació càlida  per afavorir el recolliment.

superfície construïda: 61,4 m2
data execució: 02.2005 – 09.2005
constructor: Construccions LLuis
aparellador: R. Mora Sala
 
Comments Off on 080 PPE


050 SI
September, 2004, 3:51 pm
Filed under: 03 Extra Large | Tags: , ,

Reforma de nau industrial i oficines a Castellbisbal

L’edifici aïllat existent és una nau industrial amb oficines. La intervenció a la façana potencia el cos volat de la segona planta, revestint-la amb xapa ondulada i microperforada. A l’interior es modernitza la imatge, es millora la comunicació vertical amb una nova escala oberta i es permet l’entrada de llum natural amb un gran finestral.

superficie construïda: 1645 m2
data execució: 02.2004 – 09.2004
constructor: Teyco S.L.
aparellador: –
càlcul estructura: Essaquatre arquitectes S.L.
Comments Off on 050 SI


100 FM
September, 2004, 6:04 pm
Filed under: 01 Small | Tags: , , ,

Rehabilitació d’un habitatge entre mitgeres a Esparreguera

Els temes principals d’aquesta rehabilitació d’un habitatge de 1935 són la profunditat edificada de 19m i el gran volum buit del sota-coberta. La profunditat fa que l’habitatge, tot i tenint un pati de llum, disposa de poca il·luminació natural. Amb l’aprofitament de l’espai buit per sobre del fals sostre original introduint-li un altell amb claraboia, no només es guanya 27m2 útils, sinó també un millora de la il·luminació natural a l’interior de l’habitatge.

superfície construïda: 127 m2
data projecte: 03.2004 – 09.2004
constructor: Construccions J. Torres S.C.P.

Comments Off on 100 FM


010 CA
March, 2003, 7:26 pm
Filed under: 02 Large | Tags: , , ,

Habitatge unifamiliar aïllat a Calaf

El contorn trencat de l’edifici intensifica la relació entre l’habitatge i el jardí, necessari per equilibrar l’alt percentatge d’ocupació sobre el terreny. Al centre de l’habitatge hi ha un petit lluernari -un espai buit- on tots els espais funcionals conflueixen: l’entrada, la sala d’estar, la cuina, l’estudi, els dormitoris i les sortides al jardí. La qualitat d’aquesta casa es troba en les múltiples relacions que existeixen entre totes les peces, l’habitatge i el seu entorn.

superfície construïda: 322 m2
data execució: 07.2001 – 03.2003
constructor: Dheblan S.L.
Constructora Pirineu S.C.C.L.
aparellador: A. Sanfeliu
càlcul estructura: Essaquatre arquitectes S.L.
Comments Off on 010 CA


021 CE
September, 2000, 6:09 pm
Filed under: 01 Small | Tags: , ,

Centre d’estètica i perruqueria a Esparreguera

Per l’acollida d’un centre d’estètica i perrugueria al centre del poble es va reformar un local comercial per crear un espai el máxim  d’obert i il.luminat. Amb la mínima expressió formal es va crear un ambient càlid utilitzant materials com el parquet industrial i el marbre.

superfície construïda: 85 m2
data projecte: 05.2000 – 09.2000
constructor: –
aparellador: –
càlcul estructura: –
Comments Off on 021 CE



%d bloggers like this: